PREMIERA NOWEJ KARTY MENU W RESTAURACJI GåRD NORDIC KITCHEN W GDYNI.

 W gdyńskiej restauracji GåRD Nordic Kitchen, 23 lutego o godzinie 15:00 odbędzie się komentowana degustacja dań z nowej karty menu, która oficjalnie zadebiutuje dzień później. Na wydarzenie zostali zaproszeni przedstawiciele lokalnych mediów.

Z okazji premiery nowych dań Szef Kuchni Przemysław Woźny przygotował atrakcyjną promocję. Przez cały weekend 24-25 lutego 2018 Goście restauracji będą mogli delektować się oryginalnymi, skandynawskimi daniami płacąc tylko połowę swojego rachunku.Przy tworzeniu naszego nowego menu inspirowałem się oryginalną kuchnią skandynawską, jej smakami i doborem składników. Duńczycy cenią sobie prostotę. Stawiają na świeże składniki. Oprócz ryb i owoców morza wykorzystują także dziczyznę oraz mięso zwierząt hodowlanych. Często do swoich dań dodają leśne jagody, borówki, jeżyny. Podstawą rodzinnych obiadów są ziemniaki oraz konserwowane warzywa. Norwegia to kraj łososia. Spożywa się go tam w różnych postaciach. Szwedzi natomiast nawet do słonych potraw dodają cukier. W naszej karcie znajdziemy między innymi: szwedzki tercet śledzi o oryginalnej nazwie S.O.S., która oznacza „smör, ost och sill”, czyli masło, ser i śledzie; duńską potrawę- Smørrebrød; norweską zupę rybną z łososiem i dorszem; filet z bażanta; comber jagnięcy oraz dania z grilla (krewetki, stek Tomahawk i łososia).

GåRD Nordic Kitchen jest jedyną skandynawską restauracją w Trójmieście. Zachęcamy do odwiedzenia nas w nadchodzący weekend. To niepowtarzalna okazja by spróbować nowych dań w promocyjnych cenach.-Przemysław Woźny- Szef Kuchni restauracji GåRD Nordic Kitchen. Koncept GåRD Nordic Kitchen powstał w 2015 roku. Szef Kuchni Przemysław Woźny współtworzył wtedy debiutanckie menu, które miało swoją premierę jednocześnie w dwóch restauracjach- w Gdyni i Amsterdamie. Dzisiaj można delektować się pyszną skandynawską kuchnią również w restauracjach GåRD Nordic Kitchen w Oslo oraz Brukseli. W marcu tego roku planowane jest otwarcie kolejnej w Londynie.

Oceń ten artykuł

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *