W zeszłym roku Hotel Haffner w Sopocie przygotował pokaz mody wspólnie z Łukaszem Jemiołem, w tym roku poszli o krok dalej i zorganizowali niepowtarzalne wydarzenie pt. Fashion&Food. Było to niezwykłe doświadczenie połączyć świat mody Tomasza Oleniczaka oraz smaki kuchni Hotelu Haffner. To kameralne widowisko jakie udało się stworzyć, spotkało się z dużym aplauzem ze strony zaproszonych Gości, którzy degustowali dań będącymi kulinarnym odzwierciedleniem prezentowanych projektów. – Marlena Kępińska Marketing Manager Hotelu Haffner.
23 czerwca w Hotelu Haffner odbyła się pierwsza kolacja Fashion&Food, która udowodniła wszystkim, że jednym z najlepszych możliwych połączeń to moda uzupełniona wykwintnym jedzeniem.
Twórcami tego niezwykłego połączenia był Michał Zawierzyniec, który odpowiedzialny był za stronę kulinarną tego wydarzenia. Kreacje, które posłużyły jako inspiracja do powstania kolacji były autorstwa Tomasza Olejniczaka. Właściciel marki Tomaotomo zaprezentował kolekcję Piano – Fotre.
Twórcy udowodnili, że zarówno jedzenie jak i moda ma wiele inspiracji z których te dwie, pozornie różne branże, mogą z siebie wzajemnie czerpać.
Menu:
1 Koralowa Diva
Przystawka
Tatar z dzikiego łososia z plastycznym żółtkiem i cytrynową emulsji
2 Perłowe Orzeźwienie
Zupa
Chłodnik litewski, z płatkami białych kwiatków oraz smakowym kawiorem
3 Letnia Miłość
Sałatka
Kolorowe sałaty z szyjkami rakowymi, sosem truskawkowym i owocami
4 Kolacja Syreny
Danie główne
Dorsz z makaronem ryżowym, żelem miętowo – limonkowym i szparagami
5 Latająca muza
Deser
Mus z białej czekolady z bergamotką i świeżymi malinami