GÅRD Taste Scandinavian – degustacja nowego menu

W czwartkowy wieczór 7 listopada Przemysław Woźny, szef kuchni GÅRD Taste Scandinavian, zaprezentował swoim gościom nowe menu. Główną inspiracją podczas jego tworzenia było połączenie oryginalnej kuchni skandynawskiej z polskimi smakami. W GÅRD Gdynia znajdziemy potrawy z owoców morza, ryb i różnego rodzaju mięsa, a jesień w GÅRD to kuchnia pełna lasu i darów ziemi. Na talerzach można znaleźć propozycje dań z sezonowych warzyw, owoców leśnych i roślin pastewnych. Niemałym zaskoczeniem były również desery przygotowane przez cukiernika Wojciecha Rzepackiego. Nieoczywiste smaki, niebanalne dekoracje zachwyciły wszystkich gości! Jeśli mielibyśmy z czystym sercem wskazać restaurację, którą naprawdę warto odwiedzić, bez chwili wahania wskazalibyśmy gdyński GÅRD!

Zdjęcia: Katarzyna Paluch

Oceń ten artykuł

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *