Serdecznie zapraszamy na piętnastą edycję spotkania – nie tylko dla koneserów rumów.
Spotkanie poświęcone historii, procesom produkcji, kulturze picia oraz ciekawostkom związanym z omawianą rodziną rumów.
Tym razem nasi barmani opowiedzą, w jaki sposób okryty przez wieki złą sławą rum stał się trunkiem powszechnie lubianym, a nawet towarem luksusowym💎💎.
Zaprezentujemy trzy rumy o odmiennym charakterze i odmiennym profilu konsumenta. Dodatkowo poruszymy kwestie związane z reklamą i dedykowaniem produktu do odpowiedniej grupy odbiorców.
Podczas prezentacji każdy z uczestników spróbuje 3 rumów oraz koktajlu ,🍹na bazie jednego z nich. Równolegle szef kuchni Marek Szałkowski przedstawi propozycję tapasów, które idealnie łączą się z danym trunkiem.
Na tapecie:
Pusser’s Rum
Sailor Jerry
Dictador XO Insolent
Gdzie?
Koktajl bar Fidel
ul. Powstańców Warszawy 6, Sopot
Kiedy?
Niedziela 25 lutego, godz. 20:00
*bilety w cenie 40 zł (w cenie 3 rumy + koktajl)